Vinbarer i Aarhus

Er du på weekendophold i Aarhus og ønsker at finde det helt rette sted, hvor du kan nyde et dejligt glas vin? Smilets By byder på adskillige vinbarer, der vil forkæle dine smagsløg med delikat vin fra de bedste vinplantager og producenter rundt omkring i verden. Vi har her samlet de syv bedste vinbarer i Aarhus, hvor du lige netop har mulighed for at blive en enestående vinoplevelse rigere – hvad enten du er til rød-, hvid-, mousserende vin eller noget helt fjerde.

S’vinbar – en aarhusiansk vinperle

Er på udkig efter en anerkendt vinbar i Aarhus, kan vi ikke komme udenom S’vinbar. Denne stemningsfyldte vinbar er et populært sted blandt både turister, erhvervsfolk og studerende med fokus på den afslappende stemning, hvor alle er velkomne til at tage plads og nyde et skønt glas vin. Personalet er inkarnerede vineksperter, der gør det til en dyd at servere ærlige og udfordrende vine fra både store og små vinhuse i lande som Østrig, Georgien, Spanien og USA. Uanset om du er til en klassisk Barolo eller til mere enestående og udfordrende vine, vil du ikke gå skuffet hjem fra S’vinbar. Du kan desuden bestille passende snacks til vinen, hvis den lille sult skulle melde sig.

På Facebook har S’vinbar fået 5 ud af 5 stjerner, og besøgende har tilmed beskrevet vinbaren med fraser som ”højeste niveau af faglighed”, ”god atmosfære og dejlig vin” og ”fremragende vinbar med kompetent personale”.

Besøg S’vinbar i Aarhus og smag på skønne vine i behagelige omgivelser.

 • Adresse: Klostergade 62, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Oasia: 1,4 km

Pica Pica – alt godt fra Spanien

Pica Pica – små hapsere – er lige netop det, du får på denne hyggelige, spanskinspirerede vinbar bag spillestedet Voxhall. Du kan vælge mellem lækre spanske vine og få serveret appetitlige ”hapsere” til din vin i form af hjemmebagt brød, tapenader, oste og pølser. Lokalets indretning afspejler rustikhed, landlig idyl og hygge med ældre træmøbler, vinreoler og udendørs pallemøbler. Du kan desuden få serveret spansk øl, hvis nogle i selskabet skulle foretrække øl fremfor vin. Som en ekstra detalje, bliver der ofte spillet livejazz i vinbaren, så du kan nyde din vin til lækkert og afslappende musik.

På Facebook viser de besøgende også deres begejstring for Pica Pica. Anmeldelser af vinbaren inkluderer fraser som ”tophyggeligt”, ”overraskende gode dråber” ”lækker tapas” og ”bedste service, bedste vin og bedste bestyrer”.

Er du vild med spanske vine og delikatesser, vil du ikke gå galt i byen med et besøg på Pica Pica.

 • Adresse: Vestre Allé 15, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Oasia: 1 km

Vincaféen – når vin og caféstemning mødes

Denne lille vinbar, placeret i det eftertragtede Latinerkvarter i Aarhus, er et af de hyggeligste steder i byen at fundere over livets store og små spørgsmål med et veltempereret glas vin i hånden. Vincaféen emmer af ægthed og harmoni med rustikke træmøbler og sorte kridtavler placeret rundt omkring i lokalet. Idéen bag Vincaféen var at stifte en vinbar med fokus på vin og mad – og hvordan disse komplementerer hinanden i skabelsen af en komplet smagsoplevelse. Madudvalget bevæger sig inden for snack- og tapaskategorien i form af brød, ost, pølser og dyppelse, som du kan nyde til din udvalgte vin. Vinkortet består primært af europæiske vine fra eksempelvis Tyskland og Østrig, som både kan behage og udfordre dine smagsløg.

Vincaféen har opnået gode anmeldelser på Facebook, hvor besøgende bl.a. har beskrevet vinbaren som ”hyggelig” og ”anbefalingsværdig” med ”særdeles dejlig betjening”, ”super lækre tapas” og ”vin fra den gode skuffe”.

Tag et smut forbi Vincaféen, hvis du ønsker at nyde et dejligt glas europæisk vin og lækre snacks i hyggelige caféomgivelser.

 • Adresse: Borggade 14, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Oaisa: 1,5 km

Gå på opdagelse i vores deals

Gå på opdagelse i vores inspirations- & sæsonopholdspakker

Plan B – en sikker plan A

Med deres mere end 40 forskellige vine på glas og et lækkert tapasudvalg byder Plan B dig velkommen indenfor i stilfulde lokaler, hvor fem vinentusiaster står klar til at betjene dig bag baren. Du kan smage på vine fra hele verden samt afprøve et udvalg af sjældne og mere eksklusive vine på flaske – dog til lidt større beløber. Plan B importerer størstedelen af de udenlandske vinene selv og fuldender vinkælderen med vin fra vinimportører i lokalområdet. Hvad enten du er til spanske, franske, argentinske eller peruanske vin, kan du finde den hos Plan B.  Du kan desuden vælge at stille den lille sult med lækker tapas bestående af ost, skinke og andre små delikatesser.

Plan B’s Facebookside bugner ligeledes med gode anmeldelser af vinbaren. Besøgende har eksempelvis beskrevet Plan B med ord som ”super dejlig atmosfære”, ”super vin, tapas og service” og ”lækre vine til fornuftige priser”.

Gør Plan B til din plan A og bliv en delikat vinoplevelse rigere.

 • Adresse: Fredens Torv 2, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Oasia: 950 m

Vindanmark – vin med havudsigt

Selvom denne kombinerede vinbar og vinbutik i Aarhus allerede lukker dørene kl. 21 torsdag, fredag og lørdag, er den uden tvivl et besøg værd! Vinbaren ligger lige ud til vandet på Aarhus Havn, hvor du kan indtage delikate druer i glasset – alt imens du nyder den skønne havudsigt. Om sommeren kan du således dyppe dine tær i vandet med et glas chardonnay i hånden, og om vinteren tage plads indendørs ved vintønderne. Derudover har Vindanmark for nyligt opført et vildmarkedsbad, hvor du kan sætte dig i vandet med din afkølede carbenet ved din side. Det kompetente og passionerede personale vil stå klar bag baren og friste dig med vine, der kun vil forkæle og behage dine smagsløg.

På Facebook har Vindanmark desuden opnået tæt på topkarakter. De besøgende har bl.a. beskrevet vinbaren som en ”perle i Aarhus” samt med fraser som ”vildt hyggeligt” og ”dejlig vin og tapas i Aarhus’ skønneste omgivelser”.

Besøg Vindanmark i Aarhus og bedøm selv, om denne vinbar er en af Aarhus’ perler.

 • Adresse: Kystpromenaden 2, Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Oasia: 3,2 km

MasVino – Spanien i rå værkstedsklæder

Denne stemningsfyldte vinbar er beliggende i en baggård på Klostertorvet og afspejler lige netop denne uformelle baggårdsatmosfære med dets funky og rå interiører. I spænd med søsterbaren Pica Pica er vinene importeret fra Spanien af ejerne selv, og deres lækre tapasretter er ligeså inspireret af det spanske køkken. Ejerne har desuden forsøgt at fastholde det autentiske værkstedudtryk ved at indrette lokalet med kasser langs væggene, vintønder som borde og en enorm kran i loftet. Så hvis du ønsker at nyde et dejligt glas vin i en rå og afslappet atmosfære, vil MasVino være et glimrende bud. Det kompetente personale tillader dig tilmed at smage på de forskellige vine, før du beslutter dig for den vin, der skal fyldes i vinglasset.

MasVino har desuden opnået gode anmeldelser på deres Facebookside. Besøgende har bl.a. beskrevet vinbodegaen med ord som ”cool og anderledes indretning”, ”fantastisk service” og ”rigtig lækker tapas og vin”.

Tag et smut forbi baggården og nyd et skønt glas spansk vin i rå og autentiske omgivelser.

 • Adresse: Klosterport 4B, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Oaisa: 1,4 km

Bliv en vinoplevelse rigere på dit ferieophold i Aarhus

Med disse syv vinbarer i baghovedet vil du uden tvivl finde den bedste vin i Aarhus.

Er du således blevet fristet til at besøge Smilets By og afprøve, hvad Aarhus kan tilbyde af delikat vin, kan du nemt og bekvemt booke din overnatning på Hotel Oasia. Vores centrale placering sikrer dig korte gåafstande til de forskellige vinbarer, caféer, værtshuse, shopping og kulturelle seværdigheder.

Som vores gæster oplever os @hoteloasia