• EN ANSVARLIG FREMTID

  Green Key – Green dreams

Ansvarlige initiativer

Hos Hotel Oasia, arbejder vi dagligt med FNs Verdensmål, for at opnå en bedre og mere ansvarlig fremtid – sammen. Vores ambition er at følge vores miljøpolitik, som en del af vores DNA, samtidigt med, at vi kan tilbyde vores gæster det bedste produkt.

FN Verdensmål nr. 4: Kvalitetsuddannelser | Hotel Oasia
FN Verdensmål nr. 12: Ansvarligt forbrug & produktion | Hotel Oasia
FN Verdensmål nr. 15: Livet på Land | Hotel Oasia

FNs 17 Verdensmål

Hos Hotel Oasia bestræber vi os på at efterleve FNs Verdensmål, hvor vi har særligt fokus på Verdensmål 4, 12 og 15. Læs mere om vores indsats mod at imødekomme de udvalgte Verdensmål nedenfor:

Verdensmål 4 – Kvalitetsuddannelser

Vi ønsker at give vores medarbejdere rig mulighed for kvalitetsuddannelse og muligheden for at udvikle deres kompetencer. Derfor prioriterer vi at investere i disse muligheder, så vi kan skræddersy læringsforløb og uddannelse, der sikrer vores medarbejderes opkvalificering af færdigheder og kompetencer.

Herudover ønsker vi også at bidrage til udvikling af nye talenter. Derfor tilbyder vi gerne praktikforløb til dem med interesse for hotelbranchen – kontakt os gerne for denne mulighed!

Drømmer du om en karriere i hotel- & restaurationsbranchen?

Mentorprojekt: Fra talent til faglært

HORESTA og 3F iværksætter med støtte fra Nordea-fonden, et nyt toårigt projekt (“Fra talent til faglært”), der skal være med til at fastholde elever på hotel- og restaurantuddannelserne. Fastholdelsen af eleverne skal ske ved hjælp af et mentorkorps, bestående af passionerede unge mennesker fra branchen, som i forløbet vil støtte og guide eleverne gennem deres første praktikforløb.

Verdensmål 12 – Forsvarligt Forbrug og Produktion

Et af de Verdensmål, vi har størst fokus på, er nr. 12 – Forsvarligt Forbrug og Produktion. Vi har flere forskellige initiativer, der taler ind i dette verdensmål, herunder:

 • Rengøringen

  På Hotel Oasia bruger vi udelukkende rengøringsprodukter der er svanemærkede, med det formål at passe bedst muligt på naturen, uden at gå på kompromis med vores høje standarder for rengøringen.

 • Det Økologiske Spisemærke

  I morgenmadsbuffeten på Hotel Oasia vil du finde primært økologiske og hjemmelavede produkter. Vi har opnået Det Økologiske Spisemærke i bronze, hvilket betyder, at 30-60% af vores føde- og drikkevarer er økologiske. Læs mere om dette her.

 • Reduktion af affald

  Foruden en mission om økologi i vores morgenmadsbuffet, holder vi desuden vores morgenmaden 100% plastikfri. Dette betyder også, at vi har portionsanrettet vores lækre morgenmad i glasservice, således det holdes plastikfrit samt mindsker madspild – dét ser vi som et win-win!

 • Uniform

  Foruden at blive prydet af FNs 17 Verdensmål, er alle uniformer på Hotel Oasia lavet af økologisk og ansvarligt materiale, som foruden at have et mindre CO2-aftryk ved produktion, også er mere slidstærkt!

 • Affaldssortering

  Hos Oasia sørger vi for, at det affald der genereres, bliver håndteret korrekt. Derfor prioriterer vi at sortere al affald i henhold med reglerne for korrekt affaldssortering.

 • Hudplejeprodukter

  Hotel Oasia har indgået samarbejde med Yrolí Skincare – et dansk hudplejemærke baseret på stærke værdier, hvis ambition er at ændre måden, man forbruger hudpleje. De vil inspirere til at tænke i kvalitet, agere ansvarligt og reducere overforbrug.

  Yrolí Skincare er danskproduceret hos Allison, der også arbejder konkret med FN´s verdensmål. Læs mere her.

Vaskeriet Neptun: Samarbejde for en grønnere fremtid

På Hotel Oasia værdsætter vi samarbejde med leverandører, der deler vores engagement i ansvarlige initiativer. Et fremtrædende eksempel på dette engagement er vores valg af Vaskeriet Neptun som leverandør af sengelinned. Vaskeriet Neptun har demonstreret et imponerende fokus på at øge tekstilers kvalitet og levetid, mens de arbejder målrettet for at reducere mængden af tekstilaffald, der ender med at blive forbrændt.

En af de mere betydningsfulde initiativer, er deres partnerskab med Really, en virksomhed, der omdanner kasserede tekstiler til værdifulde nye produkter såsom komprimerede tekstilplader og akustisk filt materiale. Dette samarbejde markerer en betydelig milepæl i branchen for tekstilgenanvendelse og understreger potentialet i innovative løsninger på affaldsproblematikken.

Gennem dette samarbejde har Vaskeriet Neptun allerede opnået bemærkelsesværdige resultater ved at reducere ca. 98% af deres tekstilaffald i 2023, som nu bliver genbrugt i stedet for at blive sendt til forbrænding. Dette initiativ er et strålende eksempel på, hvordan virksomheder kan arbejde sammen om at fremme bæredygtighed og effektiv ressourceanvendelse.

Vi tror på, at det er gennem sådanne partnerskaber og engagementer, vi kan gøre en reel forskel for vores planet, mens vi leverer en exceptionel service til vores gæster.

Verdensmål 15 – Livet På Land

Som led i at bidrage til Verdensmål 15 – Livet På Land, har vi på Hotel Oasia tidligere bidraget til projektet ”Danmark Planter Træer”.

Skove er det mest effektive redskab, vi har i dag, til at suge CO2 ud af atmosfæren. Skov er populært sagt jordens lunger, og ifølge FN’s Klimapanel er mere skov et vigtigt bidrag til at bekæmpe vores CO2-aftryk.

Men mere skov er ikke bare godt for klimaet. Det giver samtidig renere drikkevand, flere levesteder til vores planter og dyreliv, nye områder til danskernes friluftsliv og klimavenlige træprodukter, som lagrer CO2 og erstatter klimatunge materialer stål og beton i byggeriet.

Projektet blev støttet fra Growing Trees Network Foundation, en organisation, der bestræber sig på at plante folkeskove. Dette er med formål at bekæmpe CO2-udledningen og bidrage til plantning af træer, der binder ekstra meget CO2. Læs meget mere om Growing Trees Network Foundation og deres gode arbejde her.

GREEN KEY

Hotel Oasia arbejder hele tiden mod nye mål for at sikre ansvarlige og miljørigtige initiativer.

I efteråret 2012, opnåede vi miljøcertificeringen “Green key” (Den Grønne Nøgle), som er turismeerhvervets internationale miljømærke. Dette mærke uddeles til turismeerhverv, der lever op til en række stramme miljøkrav. Disse kriterier er udviklet ud fra 12 hovedområder, som; energi, vand, madspild osv.

Vi er på Hotel Oasia meget stolte af at bære dette mærke, og at kunne tilbyde vores gæster hotelophold med hensyntagen til miljøet.

Vi skruer ned for varmen, men op for hyggen

I takt med at vinterens kølige måneder nærmer sig, har vi på Hotel Oasia taget et bevidst valg om at slukke for airconditioningen fra november til marts. Dette skridt er en del af vores løbende bestræbelser på at være mere miljøvenlige og energieffektive. Men bare rolig, selvom vi skruer ned for varmen, skruer vi op for hyggen!

I denne periode inviterer vi jer til at opleve en anden form for varme – den, der kommer fra hjertet og skaber en følelse af samhørighed. Vores værelser er udstyret med varme dyner, så I kan krølle jer sammen og nyde en god bog eller en kop varm te. Vi opfordrer jer til at omfavne den hyggelige, danske ‘hygge’-kultur, som handler om at finde glæde i de små ting og værdsætte øjeblikkene.

Loungen er indrettet med komfortable sofaer, hvor I kan nyde varme drikke over et brætspil og små lækkerier.

Ved at tage disse små skridt sammen, bidrager vi ikke kun til en mere bæredygtig fremtid, men skaber også en atmosfære, hvor varmen og hygge er i centrum. Vi ser frem til at dele disse specielle vintermåneder med jer og skabe minder, der varer længere end sæsonen.

Tak fordi I er med på vores rejse mod en grønnere og mere ansvarlig måde at opleve gæstfrihed på.

Book hotelværelse og overnatning på boutique- & design hotel, Hotel Oasia Aarhus

Hjælp os med vores grønne mission!

Vi vil på Hotel Oasia gøre det nemt for dig, som gæst, at være med til at bidrage til vores ansvarlige og grønne mission! Vi har allerede forsøgt at gøre dit ophold mere ansvarligt, men med disse små ”huskeregler”, kan du hjælpe os endnu bedre på vej!:

 • Brug håndklæderne en ekstra gang
 • Sluk for vandet, når du ikke bruger det (f.eks. under tandbørstningen, det kan gøre en stor forskel)
 • Sluk for lys og varme, når du ikke har behov for disse
 • Fyld din vandflaske op og drik fra hanen, så sparer vi sammen plastik og kildevand
 • Papir, aviser, dåser, glas- og plastflasker kan stilles på bordet eller ved siden af skraldespanden – vi sørger herefter for at sortere affaldet