• EFTERÅR I AARHUS

    EN SMUK OG FARVERIG BY

Tips til efterårsferien i Aarhus

Når du overnatter på Hotel Oasia, så hjælper vi dig gerne med tips til gode caféer, kaffebarer, restauranter, kulturoplevelser og shopping muligheder i Aarhus. Og det er en god idé, at du har forberedt dig lidt på forhånd, inden du skal holde din velfortjente efterårsferie.

3 tips til kulturoplevelser i Aarhus

ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS er for de kunst- og arkitekturinteresserede og har 2 stjerner i Michelins guide over turistattraktioner. Det viser muséets niveau. Snyd ikke dig selv for en gåtur gennem ”Your rainbow panorama” på toppen af bygningen, som uden tvivl er blevet ét af Aarhus’ vartegn.

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum er kan du opleve Grauballemanden, som er et velpræserveret lig, som er dateret til at være 2000 år gammelt. Se desuden flere forskellige udstillinger; om oldtiden, etnografi eller oplev evolutionstrappen. Du finder Moesgaard Museum på Moesgaard Allé 15 i Højbjerg.

Den Gamle By

Oplev Danmarks Købstadsmuseum og området, som dannede baggrunden for den klassiske tv-julekalender ”Jul i Gammelby”. Den Gamle By har opnået hele 3 stjerner i Michelins turistattraktionsguide og udover at give dig et indblik i, hvordan livet var i 1500-tallets Danmark, så har du også muligheden for at opleve ”Den moderne by”, da der nu er opbygget en gade som den så ud i 1974. Den Gamle By er yderligere ved at bygge til og skabe en 2014-gade.

Gå på opdagelse i vores inspirations-ophold

VINTERFERIE
FRA KR. 1.195,-

PÅSKEFERIE
FRA KR. 1.375,-

PINSEFERIE
FRA KR. 1.375,-

SOMMERFERIE
FRA KR. 1.375,-

EFTERÅRSFERIE
FRA KR. 1.375,-

MOESGAARD
FRA KR. 1.575,-

AROS
FRA KR. 1.575,-

MUSIKHUS
FRA KR. 899,-

Tre gode shopping-områder

Bruun’s Galleri

Bruun’s Galleri ligger i forlængelse af Aarhus Banegård og er et yndet indendørs shopping område. Her finder du en lang række af populære butikker, caféer, juicebarer og dagligvarebutikker. Er vejret ikke til udendørs shopping, så er Bruuns Galleri perfekt. Her er tilhørende p-kælder, hvor du mod betaling kan parkere.

Ryesgade/Strøget

Ryesgade er den store strøggade i Aarhus, og her finder du kendte butikker som fx Vero Moda,  Imerco og Salling, lige som der er gode kaffemuligheder i form af Starbucks og Baresso. Hele strøgområdet er et slaraffenland af spændende butikker, og det fungerer desuden som bindeled mellem Banegården og Åboulevarden.

Latinerkvarteret

Vil du mærke Aarhus’ bankende hjerte, så skal du opleve området, der kaldes Latinerkvarteret. Det er her, du finder et væld af spændende, mindre forretninger, hvor du virkelig kan mærke passionen. Du finder også hyggelige små caféer og restauranter. Vil du se nærmere på det århusianske natteliv, så er Latinerkvarteret ligeledes et glimrende sted at starte.

Tre restauranter i Aarhus du bør overveje

Memphis Roadhouse

På Christiansgade 32 i centrum af Aarhus finder du Memphis Roadhouse. Det er her, du får en barbecue oplevelse, en lækker dessert eller en god cocktail, som var du på tur i USA’s sydstater.

Le Coq

Er du til brasserie og det franske køkken, så bør du aflægge Le Coq et besøg. Det sker på adressen Graven 16 i Aarhus. Le Coq er opdelt i restaurant og bar, så efter du har indtaget et lækkert måltid lavet af de bedste råvarer og til rimelige priser, så kan du fortsætte med en god drink fra baren. Hver tirsdag kører Le Coq desuden Mad & Fad – et koncept som giver dig et godt måltid mad og en fadøl for den nette sum af 50 kr.

Teaterbodega

I den klassisk danske krostil finder du Teaterbodega, som ligger Skolegade 7 og kun et stenkast væk fra Aarhus Teater. Selve restauranten emmer af stemning og atmosfæren hjælpes godt på vej af de skuespillere, der gennem årene har lagt vejen forbi stedet. Og det er mange! Det er klassisk dansk kromad a la stegt flæsk med persillesovs, der er på menuen.

Husk Vores Happy-rabat – book direkte hos os og få den bedste pris

Ønsker du at booke en overnatning hos Hotel Oasia, kan du spare 9% ved at booke direkte på vores egen hjemmeside.

Opnå din rabat ved at indtaste “happy” i kampagnekode-feltet for at få 9% i rabat ved din næste booking.

Som vores gæster oplever os @hoteloasia