Spillesteder Århus: Stolte musiktraditioner

Århus by har gennem årtier fostret det ene store danske musiknavn efter det andet, hvilket har gjort byen til et centrum for dansk musik og kultur. Især i 1980’erne væltede det frem med både talentfulde og populære sangere. Her i det nye årtusind er musikken igen i voldsom fremdrift i Smilets By. Her får du overblikket over spillestederne i Aarhus, så du ved, hvor du skal hen for at opleve det næste store musikalske event med de nye TV-2, den nye Thomas Helmig eller Tina Dickow.

Når du skal finde det nye navn, så skal du besøge de lokale spillesteder og venues, hvor du måske lige rammer det næste store event, og dem har Aarhus mange af i forskellige størrelser og med forskellige navne alt efter, hvor mange billetter kunstneren eller bandet forventer at sælge.

Scandinavian Congress Center

Et af de større spillesteder og venues i Aarhus er Scandinavian Congress Center, også kaldet SCC, hvor hovedsalen ofte besøges af de største danske navne som Nephew, L.O.C. og Tina Dickow. Der er desuden tit internationale navne forbi også. SCC i Aarhus har plads til 4.000 tilskuere, og når der er musik, summer hele huset af aktivitet og glæde.

Atlas

Atlas i Aarhus hænger uløseligt sammen med Voxhall, da de to spillesteder og venues er naboer. Siden 2010 har Atlas fungeret som en af Aarhus’ musikscener for op til 300 publikummer, der bl.a. har kunnet opleve jazz, rock og world koncerter. Atlas er et godt sted til den intime musikalske oplevelse med de mindre navne.

Train

På Train er der plads til 1.300 tilskuere, og siden åbningen i 1998 har den klare vision været at ”få rocken tilbage til Aarhus”. Det er lykkes ganske godt, om end du sagtens kan opleve andet end rockkoncerter på Train, som i øvrigt også fungerer som natklub i weekenderne med DJ-sets af anerkendte DJ’s.

Radar

Radar er et af de mest populære spillesteder i Aarhus og tiltrækker både lokale musikelskere og turister. Med sit intime og autentiske miljø skaber Radar den perfekte ramme om koncerter og liveoptrædener inden for forskellige genrer. Stedet har en imponerende historie med at præsentere både upcoming kunstnere og etablerede navne, hvilket gør det til et must-visit.

Voxhall

Voxhall er kendt for sin intime atmosfære og unikke akustik, der sikrer en magisk musikalsk oplevelse for de 700 publikummer, der kan være til stede. Med en imponerende lineup af både danske upcoming talenter og etablerede internationale kunstnere, er Voxhall en stærk bidragsyder til Aarhus’ levende musikscene.

Fatter Eskil

Fatter Eskil er en hyggelig og autentisk bar placeret i hjertet af Aarhus. Med sin intime atmosfære og charmerende indretning tilbyder stedet en unik ramme for intime koncerter og liveoptrædener. Den nærværende og venlige betjening bidrager til den varme og imødekommende stemning, der kendetegner dette musikalske gemmested i Smilets By.

Headquarters

Headquarters er et dynamisk spillested i Aarhus, der tilbyder en unik oplevelse for musikelskere. Med en kapacitet til 200 tilskuere skaber Headquarters en intim atmosfære, der sætter fokus på live musik i høj kvalitet. Stedet er kendt for at præsentere spændende upcoming bands såvel som etablerede kunstnere, hvilket tiltrækker et mangfoldigt publikum.

Musikhuset

Musikhuset i Aarhus byder på mange forskellige forestillinger og koncerter i deres koncertsale. Fælles for disse er ”god lyd”, da Musikhuset er bygget netop med henblik på, at der skal spilles musik i de seks sale og på de ni scener, som huset rummer, og derfor er akustikken i meget høj grad tænkt ind, da bygningen blev opført.

Tivoli Friheden

Det lokale Tivoli er et besøg værd. Er du musikinteresseret og i Aarhus en fredags sommerdag, så er Fed Fredag oplagt. Her byder Tivoli Friheden velkommen til koncert med populære danske navne. Kig på linket herunder, hvor de optrædende bliver offentliggjort.

SPAR 10%

BLIV MEDLEM AF HAPPY TRAVELLERS CLUB

Få en række medlemsfordele og tilmeld dig til vores Happy Travellers Club. Ved tilmelding får du 10% på alle overnatninger, mulighed for senere check-ud, optjening af point gennem Small Danish Hotels, samt en række gode tilbud.

Koncerter og Festivaler i Aarhus

Aarhus er kendt for sit pulserende musikmiljø, der inkluderer et væld af spændende koncerter og festivaler året rundt. Byen tiltrækker både lokale talenter og internationale stjerner, der optræder på forskellige spillesteder og udendørs scener. Nogle af de mest populære musikbegivenheder i Aarhus inkluderer NorthSide Festival, Spot Festival og Aarhus Jazz Festival. Disse begivenheder tilbyder en fantastisk mulighed for at opleve live musik i forskellige genrer og skabe uforglemmelige minder. Læs mere om de forskellige koncerter og festivaler i Aarhus her, og få en dybere forståelse af byens levende musikscene.

Som vores gæster oplever os @hoteloasia