Kunst i Aarhus

Fordyb jer en weekend i det brede udvalg af kunst som Aarhus byder på i form af store kunstnere, overraskende udformninger og mindre kendte steder og udtryksformer.

Sæt kunsten i fokus

Det fantastiske ved smilets by er, at alt ligger inden for en overskuelig afstand. Her kan I starte dagen på det topmoderne kunstmuseum ARoS og nyde udsigten over byen fra Regnbuen på toppen. Indtag frokosten sammen med udøvende kunstnere og opleve arbejdsgangen helt tæt på i de mange små gallerier og værksteder rundt om i byen. For skal man skal være gal eller genial for at være kunstner?

Det skal I opleve:

Galleri V58Hans Hartvig Seedorffs stræde 12.

Oplev kunst, arkitektur og historie gå op i en højere enhed. Galleriet er et af  de mest markante i Danmark og præsenterer topprofessionelle både nationale og internationale kunstnere med mange forskellige udtryk.​

ARoSAros Allé 2.

Lad jer indfange af guldalderen i de smukke naturalistiske malerier. Overraskes af  de skiftende spektakulære udstillinger af anerkendte kunstnere som byder på alt fra video, skulpturer, malerier og fotografier. Læg nakken tilbage og se B i øjnene. ARoS giver på et hav af kunstneriske muligheder i den smukke arkitektegnede bygning.

Krull art labMøgelhøj 6, Lystrup.

I kan opleve kunstneren Hans Krulls fantastiske værker, hvad end det er malerier, skulpturer, skitser eller murmalerier flere steder i Aarhus eller ringe og få en aftale om besøg i hans art lab.

Museum Ovartaci. Katrinebjergvej 81, Aarhus.

Gal eller genial? Det populære museum Ovartaci byder på skiftende udstillinger, foredrag og arbejdende værksteder. Oplev kunsten på tæt hold i de historiske bygninger, hvor mennesket på en gang kan være så uendelig skrøbeligt og samtidig stærk.

Kunsthal Aarhus. J.M. Mørks gade 13.

Det moderne kunstcenter byder på nyskabende samtidskunst, workshops, film, foredrag og forskning i en stemningsfyld atmosfære. Selve kunsthallen er i sig selv et kunststykke med sin banebrydende arkitektur.

Gå på opdagelse i vores deals

Gå på opdagelse i vores inspirations- & sæsonopholdspakker

Her skal I shoppe:

Galleri LyrumRosengade 26.

Her finder I et bredt udvalg indenfor malerier, grafikske udtryk, fotografier og plakater af både nye og etablerede kunstnere. Tag jer tid til at snuse omkring i det spændende galleri, inden I beslutter jer.

PlakatenSct. Clements torv.

Om det er den personlige Aarhusplakat, den evigt populære kaffedame eller surrealistiske universer, så byder den lille butik på det hele. Med eller uden indramning. Her er mulighed for at gøre et rigtig godt køb.

FormuleretJægergårdsgade 48.

Keramiker Ninna Gøtzches lille forretning byder på sælsomme figurer, smukke kopper, skåle og fade. Hos hende finder I kunsthåndværk med fokus på ånd og kunst i et univers, der er i konstant udvikling.

Her skal I spise:

ART RestaurantARoS, Aros Allé 2.

Mæt på kunstneriske udtryk kan I sætte jer godt tilrette med den smukkeste panoramaudsigt over smilets by og nyde en veltilrettelagt middag. I slipper dog ikke helt kunsten, for æstetikken er også i fokus på menuen.

SpiselaugetGodsbanen, Skovgaardsgade 3.

I et inspirerende samspil med kunst på alle plan kan I nyde en menu sammensat med fokus på kvalitet og sæsonens friske råvarer. Godsbanens pulserende kunstnerliv byder på åbne værksteder, scenekunst, film, udstillinger og et væld af andre udtryk.

Under maskenBispegade 3.

Lidt hemmelig gemt i en kælder er det som at træde ind i en anden verden. Væggene er beklædte med kunstneren (og cafeens ejer) Hans Krulls farvestrålende værker, i det store vægakvarium svømmer eksotiske fisk, møblementet er lidt småslidt, men alt sammen skaber det en helt unik stemning. En kunstnerisk tidslomme under det travle Aarhus.

Som vores gæster oplever os @hoteloasia