Seværdigheder & attraktioner i Aarhus

Oplev Danmarks længste kirke, læn jer tilbage og nyd musikken på Vestergade 58 eller lær om besættelsestiden i Aarhus under 2. verdenskrig. I Smilets By er der noget for enhver smag, og i denne inspirationsguide har vi samlet en række spændende oplevelser.

Naturhistorisk Museum

 • Hvad: Naturhistorisk Museum, Aarhus, er Danmarks næststørste af sin art med over 19 millioner dyr i sine samlinger. På Naturhistorisk Museum kan I bestille guidede ture i museets udstillinger og naturvejledning. De tilbyder blandt andet naturture og naturvejledning på museets kursuscenter, Molslaboratoriet i Mols Bjerge, som ligger 40 minutters kørsel fra Aarhus.
 • Hvor: Wilhelm Meyers Allé 210, 8000 Aarhus C

V58

 • Hvad: Spillestedet Vestergade 58 har gennem de sidste 40 år haft besøg af mange forskellige kunstnere, og genren er meget blandet. Nogle aftener vil der være jazz på programmet, andre dage rock, blues, hip-hop, elektro og meget mere. Der vil derfor altid være noget for hver en smag, så læn jer tilbage og nyd en iskold fadøl og masser af godt musik.
 • Hvor: Vestergade 58, 8000 Aarhus C

Aarhus Domkirke

 • Hvad: Byggeriet af Aarhus Domkirke blev påbegyndt i 1100-tallets sidste årtier, og kirken er i dag Danmarks længste med sine 93 meter og 1.200 siddepladser. Hvis I ønsker at bestille en rundvisning eller selv besøge Domkirken med en gruppe, skal I kontakte kirkens kontor for at booke en tid. Rundvisninger i Domkirken kan finde sted i og uden for kirkens åbningstider, hvis kirken ikke er optaget af kirkelige handlinger eller koncerter.
 • Hvor: Store Torv, 8000 Aarhus C

Svalegangen

 • Hvad: Teatret Svalegangen er historier tæt på dig og din verden. De skaber oplevelser, der vil fremad og ind i det liv, som du lever. Det er smukt, grimt og altid brølende relevant. Teatret Svalegangen har 3 scener og mere end 20.000 gæster årligt. Velkommen på Svalegangen.
 • Hvor: Rosenkrantzgade 21, 8000 Aarhus C

Spejdermuseet Aarhus

 • Hvad: Spejdermuseet AArhus er indrettet på 1. salen i en af byens ældste og velbevarede ejendomme, Vestergade 3. Her kan I opleve, eller genopleve, glade minder fra barne- og ungdomsårene af den bevægelse, der siden starten i 1907 i England har betydet fantastisk meget for millioner af børn over hele verden. Museet har åbent hver lørdag fra kl. 10-13.
 • Hvor: Vestergade 3, 1, 8000 Aarhus C

Steno Museet

 • Hvad: Gå på opdagelse i naturvidenskabens og lægevidenskabens fascinerende udvikling. Lær om banebrydende opdagelser som røntgen, penicillin, transistorer og radiobølger. Gys ved kirurgens gamle instrumenter eller reflektér over fosterdiagnostik og vores tids kropskultur og skønhedsidealer. I museets planetarium tager guiderne jer en tur ud mellem stjerner, planeter og sorte huller.
 • Hvor: C. F. Møllers Allé 2, 8000 Aarhus C

Besættelsesmuseet

 • Hvad: Museet dokumenterer og informerer om besættelsestiden i og omkring Aarhus under den 2. verdenskrig. Museet viser såvel fredelige som dramatiske begivenheder i Aarhus under den tyske besættelse. Alt illustreres med originale genstande, dokumenter, fotos samt plancher og tableauer.
 • Hvor: Mathilde Fibigers Have 2, 8000 Aarhus C

Aarhus Teater

 • Hvad: Aarhus Teater har fem scener med i alt 1.200 pladser. Den fredede bygning på Bispetorvet er skabt af arkitekten Hack Kampmann og indviet i 1900. Teateret spiller et altfavnende repertoire i en sæson, der strækker sig fra begyndelsen af september til midten af juni.
 • Hvor: Teatergaden 1, 8000 Aarhus C

Gå på opdagelse i vores deals

Gå på opdagelse i vores inspirations- & sæsonopholdspakker

Inspiration og tips

En dejlig dag i Aarhus fuld af oplevelser

En dag i Aarhus kan bestå af seværdigheder, hygge, god mad, drikke og masser af oplevelser. Med udgangspunkt i Hotel Oasia får du her vores bud på, hvordan dagen kan forløbe.

Læs mere her

Tips til efterårsferien i Aarhus

Når du overnatter på Hotel Oasia, så hjælper vi dig gerne med tips til gode caféer, kaffebarer, restauranter, kulturoplevelser og shopping muligheder i Aarhus.

Læs mere her

Gratis glæder i Aarhus

Der er mange oplevelser i Aarhus og ikke alle kræver, at pengepungen kommer op ad lommen. Vi sætter fokus på nogle af de mange gratis oplevelser i Aarhus.

Læs mere her

Aarhus – kontrasternes by

Det kan godt være, at Aarhus på verdenskortet ikke syner af meget, men smilets by er i sandhed en kontrasternes by. Og netop det vidner om, at størst ikke nødvendigvis behøver være bedst.

Læs mere her

Som vores gæster oplever os @hoteloasia