Oplevelser i Aarhus

En dag i Aarhus kan bestå af seværdigheder, hygge, god mad, drikke og masser af oplevelser. Vi har med Hotel Oasia som udgangspunkt skabt et oplagt program for sightseeing i byen, så du kan få det hele med. Med en overnatning på Hotel Oasia, vågner I op i en af vores behagelige senge efter en god nats søvn. Nu er I udhvilede og klar til en spændende dag med masser af oplevelser i Aarhus, men du er da lidt sulten. Det er godt, idet vi tilbyder en lækker morgenbuffet indeholdende et væld af økologiske produkter og klassikere som røræg og bacon.

Økologisk morgenbuffet på Hotel Oasia

Morgenbuffet kan indtages i følgende tidsrum: Mandag-fredag mellem kl. 6.45 og 9.45, lørdage, søndage og helligdage mellem kl. 7.30 og 10.45. Nu er du mæt og 100% klar til at indtage Aarhus. Må vi foreslå følgende formiddagsprogram:

Formiddag

ARoS – Aarhus Kunstmuseum

Besøg ARoS, som er Aarhus’ kunstmuseum. Her finder du interessante kunstudstillinger året rundt. ARoS har ét særligt, meget unikt kendetegn: ”Your Rainbow Panorama”, af islandske Olafur Eliasson, som befinder sig oven på ARoS. Herfra har du mulighed for at skue ud over Aarhus gennem regnbuefarvet glas. Du kan finde mere information om ARoS og ”Your Rainbow Panorama” her.

DOKK1

DOKK1 finder du på havnen i Aarhus. Det er byens nyeste af de store vartegn. Huset ligner en futuristisk burger og indeholder bibliotek, café, legerum og områder til studier og fordybelse. DOKK1’s eventkalender bugner af kulturelle tilbud, og alene for arkitekturens skyld bør denne bygning opleves. Du kan finde mere information om DOKK1 her.

Gå på opdagelse i vores deals

Gå på opdagelse i vores inspirations- & sæsonopholdspakker

Frokost 

Det er blevet tid til frokost og vi har tre gode forslag til de sultne:

Den Lille Kro

Her får du ”Mad som vor mor lavede det”. Frokostmenuen består af klassisk dansk smørrebrød, når det er allerbedst. De danske madtraditioner holdes i hævd med særdeles velsmagende mad. Den Lille Kro åbner hver dag kl. 12. Bestil bord her.

Klassisk 65

Er du mere til en skøn fransk bistro, så spis frokost hos Klassisk 65. Her får du en intim, hyggelig pariserstemning og ikke mindst en god frokost til absolut fair priser. Typisk er der 6-7 frokostretter at vælge imellem. Klassisk 65 har frokoståbent mandag-lørdag fra 12.30-15. Bestil bord her.

Shopping i Aarhus

Eftermiddagen skal du bruge på shopping. Århus byder på flere velegnede shopping områder. Hver med sit særlige præg. Vi giver dig tre tips til gode steder at shoppe i Århus.

Latinerkvarteret

Latinerkvarteret i Aarhus er med sine brostensbelagte gader og flotte bygninger et sted med masser af charme og atmosfære. Det er Aarhus’ ældste bydel, og området bugner af spændende specialforretninger, kunstværksteder og skønne cafeer. Du finder mere info om Latinerkvarteret på denne Facebookside.

Bruun’s Galleri

Bruuns Galleri ligger i forlængelse af Aarhus Banegård, og her finder du mange kendte forretninger og specialbutikker. Med den tilhørende parkeringskælder er det desuden nemt at have bilen med. Især hvis du planlægger at shoppe stort. Læs mere om de 100 butikker som Bruun’s Galleri har at byde på her.

Strøget

Aarhus byder naturligvis også på et strøgområde. Især Ryesgade byder på en gågadezone med mange spændende butikker og optimale shopping muligheder. Du skal faktisk bare sørge for, at du kan bære, alt det du køber. Læs mere om Strøget i Aarhus her.

Herefter er det tid til at puste ud og hvile benene lidt. Det kan du passende gøre på Hotel Oasia og i samme ombæring lægge alle dine ny-shoppede varer af. Med al den friske luft og de mange kilometer du har gået i dag er sulten ved at melde sig igen. Det er blevet tid til at finde et sted at spise middag. Vi giver dig tre gode restauranter at vælge imellem.

Middag

MASH

MASH er en restaurant, der finder sin inspiration i de stolte amerikanske traditioner med steak houses. Her får du store bøffer i høj kvalitet og med stemning og service, der er helt i top. MASH i Århus på nettet finder du her.

Klassisk Fisk – vin & Østers bar

Kan du lide fisk og skaldyr, så skal du vælge Klassisk Fisk. Her kan du få en menu med de bedste fisk og skaldyr, du kan forestille dig. Få 3 retter for 295,- eller 4 retter for 350,-. Vær opmærksom på at Klassisk Fisk ikke tager imod kontanter. Klassisk Fisk  finder du her.

Restaurant Miro

Indtag middagen i Aarhus’ ældste gourmetrestaurant. Her får du god mad og god vin, og maden laves med de bedste og mest friske råvarer. Menukortet skifter hver måned og tager udgangspunkt i den aktuelle årstid. Restaurant Miro på nettet finder du her.

Lækre cocktails og gode drinks i Aarhus

At slutte dagen af med en lækker drink eller et godt glas vin er intet problem i Aarhus. Her finder du mange gode vin- og cocktailbarer:

Barstart

På Barstart får du service i topklasse og meget velsmagende cocktails og drinks. Dit største problem her er nok at en drink smager af mere og dermed kan besøget trække lidt ud. Se Barstart på Facebook her.

Pustervig

Pustervig er en bar som er meget vellidt blandt sine kunder. Det er takket være de virkelig skønne drinks og cocktail, der serveres. Som en kunde skriver i sin 5-stjernede anbefaling på Facebook: ”Fantastisk cocktail bar hvor lækre drinks på bedste Olafur Eliasson måde forsøger at manipulere dine sanser til en fuldendt smagsoplevelse indpakket i kunst”. Se Pustervig på Facebook her.

Hvor mange cocktails du indtager, er naturligvis helt din sag, men når dagen går på hæld og du vil sove, så går turen tilbage til den gode seng på Hotel Oasia.

Som vores gæster oplever os @hoteloasia