Gode og anbefalelsesværdige restauranter i Århus

De fleste af os kender det. Når vi skal ud at spise vil vi gerne sikre os, at vi får en god madoplevelse hvor pris, kvalitet og service hænger sammen. Og bedre endnu, en oplevelse ud over det sædvanlige.

Når det kommer til valg af restauranter, er det rart med nogle gode anbefalinger. Vi har derfor samlet en lille guide med spisesteder, som vi selv har prøvet og hvor vi synes, at man får det ekstra. Guiden er opdelt i forskellige madgenre, afhængigt af hvad I er til – eller har lyst til at prøve.

Velbekomme!

Kød/Steak restauranter


Elsker du en velsmagende bøf eller steak som er saftigt og mørt, så bør du prøve en af de restauranter som kun satser på kvalitet og velsmag.

KöD

Åboulevarden 23, 8000 Aarhus C

KöD er et yndet besøgssted for kødhungrende aarhusianere og turister. Det er heller ikke uden grund, at restauranten scorer 4,5 point ud af 5 mulige på TripAdvisor, og dermed anbefales som byens bedste steakhouse. Maden er ganske vist også overbevisende, trods det simple koncept. Men bøfferne er intet mindre end perfekt tilberedte, og med det lækre tilbehør og de nøje udvalgte vine af høj kvalitet, går det hele op i en højere enhed. Og sidst men ikke mindst, så er stemningen på restauranten indbydende. Ligeledes det kompetente og venlige personale som søger, at give gæsterne en aften i særklasse.

KöD er en af vores samarbejdspartnere, så er du interesseret i at kombinere et ophold med middag, så kan vi anbefale dig vores søndagsophold (https://www.hoteloasia.dk/ophold/soendagsophold/)

MASH

Banegårdspladsen 12, 8000 Aarhus C

Hos MASH finder du det brede udvalg af kød i høj kvalitet, der suppleres med lækre tilvalgsretter. På menukortet kan man vælge mellem veltilberedt garniture som eks. råstegt blomkål med nødder, eller den traditionelle makaroni og ost. Derudover tilbydes der også et udvalg af smagfulde saucer.

MASH skuffer sjældent med deres kød, lækre tilbehør, og ikke mindst ambitiøse vin- og cocktailkort.

A Hereford Beefstouw Århus

Åboulevarden 46A, 8000 Aarhus C

Hos A Hereford Beefstouw i Aarhus får du mad og vin af højeste kvalitet, i unikke kunstner- og designmæssige omgivelser, som byder på blandt andet arkitekttegnede egetræsmøbler og PH-lamper.
Selvom maden, vinden og betjeningen er blandt omdrejningspunkterne, er rammerne og atmosfæren med til at skabe en oplevelse, som ikke kun er for smagsløgene.

Menukortet byder på saftige og møre bøffer samt lækkert tilbehør. Kokkene står ved åbne grill, til at tilberede dit kød præcis som du vil have det. Og til en lækker bøf hører et glas supplerende vin. Det bliver ikke noget problem at finde her, hvor du finder et bred udvalg af kvalitetsvine fra hele verden, der komplementerer de forskellige bøffer perfekt.

Social dining/Tapas restauranter


Social dining er i løbet af de seneste par år blevet populær på hele verdens restauranter. Og ikke mindst i Aarhus, som har et rigtig fornuftigt og lækkert udvalg. Her bliver rammerne sat om et hyggeligt, men uformelt måltid mad, som forbinder madoplevelser mellem os.

Baggården 22

M.P. Bruuns Gade 22b, 8000 Aarhus C

Velkommen til Baggården22 – en nærværende oplevelse i afslappede rammer. Her bydes du indenfor til en verden af verdenskøkken og autentisk baggårdsstemning. Restauranten er et sted, hvor du kan lade dig forkæle af frisklavede, delevenlige retter, mens du følger med i det åbne køkken, hvor potter og pander i fuld sving.

Restauranten er passionerede omkring årstidens råvarer og nørder med at skabe unikke smagsoplevelser til dig. Men vigtigst af alt er vores fokus på dig og din oplevelse.

Besøg Baggården22 og oplev den afslappede atmosfære, hvor mad og mennesker forenes.

Basso

Skolegade 21, 8000 Aarhus C

Casual social dining med fokus på nordiske råvarer. Her ligger essensen i et godt måltid, friske og nøje udvalgte råvarer samt delikate smagsoplevelser. På menukortet finder man blandt andet A La Carte serveringer med inspiration fra Italien, men med respekt for det danske køkken. De delikate retter er visuelt flot anrettet, hvilket pirrer madoplevelsens forventninger.

Betjeningen er afslappende og naturlig, men med humor og ikke mindst en professionel tilgang.

Forlæns og Baglæns

Jægergårdsgade 23, 8000 Aarhus C

Er du til et lille sted med høje idealer, uformel stemning i mindre lokale, mad fra bunden og ikke mindst håndværk, smag og atmosfære? I så fald ja, så er Forlæns og Baglæns stedet. Et utraditionelt men charmerende sted, som er lige præcis hvad det udgiver sig for at være. Intet mere, intet mindre. Her serveres der lækre spanskinspirerede tapasretter som kan nydes med lækker vin eller cocktail.

Indretningen er unik med retro lamper, stole og farverige tapeter og puder. Tallerkner og kopper er forskellige fra hinanden hvilket kan virke helt tilfældigt, men det er der på ingen måde.

Sushi restauranter


Den populære og kunstfærdigt anrettede fiskeret er blevet en favorit på den kulinariske scene for mange danskere. Det gælder i den grad også i Aarhus, hvor den japanske opfindelse har indtaget byen i stor stil. Her er nogle af vores anbefalinger.

Karma Sushi

Frederiksgade 83, 8000 Aarhus C

Hos den stilfulde restaurant får du serveret farvestrålende anretninger på smuk keramik. Nogle af anmeldelserne lyder; Sushi menuer på meget højt niveau, dejlig atmosfære og professionel service.

Missionen hos Karma er at gøre dig en oplevelse rigere. Her sættes der en ære i at servere sushi som ikke blot er en smagsmæssig oplevelse, men som samtidigt er en fryd for øjet – blandt andet i restaurantens udtryk og keramik, hvor man efterlever Wabi-Sabi – en levevis i Japan. Revnerne i keramikken og det rustikke udtryk i serveringerne, giver det unikke særpræg.

Sushi springtime

Park Allè 9, 8000 Aarhus C

Hos Sushi Springtime sættes der en ære i den gode sushi og originale Japanske the. Kvaliteten er baseret på godt håndværk og friske råvarer. Stedet fremstår meget ægte og giver en autentisk atmosfære. De fastholdte traditioner gør det til en oplevelse ud over det sædvanlige.

Sota sushi bar

Vestergade 48, 8000 Aarhus C

Med +10 år på Vestergade, er Sota Sushi bar en af byens mest erfarne inden for det japanske sushikøkken. Her finder man igen en restaurant med respekt for det japanske køkken, med mad lavet fra bunden. Her ligges vægt på smagsnuancerne i det japanske køkken, men med et personligt twist i retterne. Ud over et spændende madudvalg, er det også muligt at få et godt glas vin eller en cocktail til middagen.
Sota Sushi bar var også blandt finalisterne til smagprisen 2019.

Fiske restauranter


Ud over at fisk er sundt, så kan det også tilberedes på mange forskellige måder. Udvalget og variationen af fisk er stor, og der findes dermed et hav af forskellige spændende og lækre fiskeretter.

Mefisto

Volden 28, 8000 Aarhus C

Når man taler om restauranter med fisk i Aarhus, kommer man ikke uden om den franskinspirerede perle, Mefisto, i Latinerkvarteret. Mefisto har de klassiske fiskeretter, og dem er de gode til.

Ud over en lang række af udmærkelsescertifikater fra Tripadvisor, og en kåring som Byens Bedste Spisested 2019, rummer de små hyggelige og intime lokaler og masser af lækker mad og atmosfære. Nøgleordene er; hyggeligt, ukompliceret og enkelt. En følelse man straks oplever og fornemmer når man træder ind.

Restaurant Seafood

Marselisborg Havnevej 44, 8000 Aarhus C

Ønsker man at stemningen skal være i autentiske omgivelser – tæt ved vandet, så skal besøge Restaurant Seafood på Marselisborg Havn. Stedet indbyder især til udeservering på en skøn sommerdag, hvor man har udsigt ud over havnen og vandet. Menukortet dufter af sommer og sol med de klassiske fiskeretter, som vi kender dem.

Restaurant Pihlkjær

Mejlgade 28, 8000 Aarhus C

Skjult i en baggård i Mejlgade, finder du en af byens mest populære fiskerestauranter. Det er ikke noget tilfælde, at restaurantens spidskompetence er havets lækkerier, da ejeren som er uddannet kok, også tidligere har ejet Havnens Fiskehus og Einar Christensens Fiskerøgeri. Det har været starten og inspirationskilden til at tage både viden og læring med i køkkenet, for at servere lækre retter for gæsterne.

Fiskerne henter de selv tidligt om morgen på fiskeauktion, og bruger udelukkende råvarer af bedste kvalitet til deres retter. Fisk er restaurantens speciale, men ønsker du at vælge mellem andet, servers der også velsmagende, lækre kød-, vegetar- og veganerretter – alt sammen lavet efter det moderne fusionskøkken.

Michelin restauranter


I Michelins Nordic Guide 2020 fik de tre aarhusianske restauranter Frederikshøj, Gastromé og Domestic igen tildelt en Michelin-stjerne. Det gastronomiske niveau er højt i Aarhus, hvor byen innovative og kreative kokke ikke går på kompromis med kvaliteten.

De 3 restauranter byder på;
Det nye nordiske køkken og det franske køkken, og udemærker sig ved at være både eksperimenterende, moderne og klassiske.

Gastromé

Rosensgade 28, 8000 Aarhus C

Gastromè er en hyggelig og intim aftenrestaurant, beliggende i Latinerkvarteret, i en af Aarhus’ ældste gader. Menuen afspejler årstiden ved havet, skoven og deres egen have. Inspirationskilden er havet og skoven samt deres egen have på to tønder land, blot 8 km fra restauranten. Her dyrkes der urter, rodfrugter, bær, æbler og andre altid årstidsbestemte og usprøjtede afgrøder. Gastromè har desuden deres egne bistader med bier, der bidrager til at bestøve haven og producere honning til restauranten.

Restaurant Domestic

Mejlgade 35B, 8000 Aarhus C

Beliggende i den hyggelige Mejlgade i hjertet af Aarhus, finder du Restaurant Domestic. Her ligges der vægt på nærvær og kærlighed til det lokale – ikke mindst de lokale leverandører og råvarer, hvilket menukortet også afspejler. Ud over den flotte titel som michelin-restaurant, har restauranten også opnået det økologiske spisemærke i sølv. Det betyder, at 60-90 procent af restaurantens mad og vine er økologiske.

Restaurant Frederikshøj

Oddervej 19, 8000 Aarhus C

Frederikshøj hører til blandt den absolutte elite i dansk gastronomi. Ikke mindst takket være den prisbelønnede stjernekok Wassim Hallal. Køkkenet reflekterer moderne kogekunst på allerhøjeste niveau, er nytænkende og alsidig, hvilket i de forskellige greb resulterer i det perfekte måltid. Med et besøg på Frederikshøj, kommer du med på et gastronomisk eventyr.

Som vores gæster oplever os @hoteloasia