Design og arkitektur i Aarhus

En specialdesignet weekend

Prisvindende arkitektur. Verdensberømte kunstværker og charmerende bykvarterer, som leder tankerne hen på Notting Hill i London. Det er blot noget af det, I kan opleve i løbet på weekend i Aarhus med fokus på arkitektur og design.

Den spektakulære regnbue (Panorama View) på toppen af Aarhus’ kunstbygning ARoS leger med lys, rum og farver på en måde, som bare skal opleves. Med vinden i håret kan I lade jer fortrylle af det fantastiske lys, som findes på spidsen af Aarhus havn, hvor de stolte Isbjerge ligger som et moderne fyrtårn. Smilets By byder på  både historisk arkitektur med rødder langt tilbage i tiden til bindingsværkshuse og stengulve og til topmoderne bygningsværker, der er kendt og beundret langt ud over Danmarks grænser.

Det skal I opleve:

Isbjerget. Aarhus Ø.

Det prisvindende boligbyggeri på spidsen af Aarhus Havn med udsigt over bugten lyser op som et hvidt, spejlblankt pejlemærke. Gå en tur mellem de smukke bygninger og bliv overrasket over deres detaljerigdom. Intet er, som det ser ud på overfalden.

ARoS. Aros Allè 2.

Et besøg i Aarhus ARoS kunstmuseum er også et besøg i et arkitektonisk kunstværk. Kontrasterne vælter over hinanden i den røde murstenskasse, som inden i forvandler sig til hvide, bløde buer blandet med glas og utallige muligheder for at opleve bygningen fra nye vinkler.

Universitetet. Nordre Ringgade 1.

Med sine gule murstensbygninger der ligger som små videnskabelige brikker i den kupperede og grønne universitetspark er Aarhus Universitet et varemærke for studiebyen. Gå en tur i parken og oplev studiemiljøet mellem de historiske bygninger, hvor en del blev bombet under 2. Verdenskrig, men senere genopbygget.

Arkitektskolen. Nørreport 22.

Kom og oplev morgendagens nytænkende arkitekter på den internationalt anerkendte skole, som løbende har udstillinger skabt af både studerende og gæsteudstillere. Her bliver leget med lys, form og farver i et kreativt univers, som er allestedsnærværende.

Den Gamle By. Viborgvej 2.

Den populære by er langt mere end bindingsværk og støvede stuer, som i sig selv er et studie i solidt håndværk bygget uden moderne hjælpemidler. I dag finder I også den moderne bydel med bygninger, som vi kender dem fra 1970erne. Den Gamle By byder på en arkitektonisk rejse gennem tiden fra stengulv i 1864 til moderne afhøvlede trægulve i 1970er kollektivet.

Byhusene på Frederiksbjerg.

De smukke og farvestrålende, gamle byhuse ligger som historiske vidner i det gamle arbejderkvarter. De trækker tråde fra en svunden tid frem til det moderne storbyliv, som leves i de brostensbelagte gader i dag. Kvarteret er hipt og populært og tankerne ledes uundgåeligt hen på Londons charmerende Notting Hill kvarter.

Gå på opdagelse i vores deals

Gå på opdagelse i vores inspirations- & sæsonopholdspakker

Her skal I shoppe:

George Jensen DamaskStrøget, Søndergade 1.

Tilbehør til badeværelset eller soveværelset finder I let i den stilrene forretning, hvor der er fokus på produkter af høj kvalitet. Bl.a. er alle damaskduge sat i store rammer, så du kan bladre dem igennem og finde præcist den rette samt læse om designeren og produktet på bagsiden.

Designer Zoo. Badstuegade 19.

Her finder du lækkert design i alt fra Bønnebordet til håndlavet keramik, glaskunst, smykker og tekstil af både egne og eksterne designere. I det lille loungeområde bagerst er der mulighed for at opleve de skiftende udstillinger, som butikken har.

Her skal I spise:

Restaurant Det glade vanvid.

4-retters menu, vin og kaffe ad libitum. Nogle af Danmarks bedste kokke. Fra kl. 18.30 – 21.20. Det er konceptet i den populære restaurant. Arkitekt og designer Sofie Ladefoged har indrettet restauranten og skabt et enkelt og stilrent univers, hvor maden er i fokus.

ART Restaurant. Byens bedste skylineudsigt.

Oplev Aarhus fra oven på toppen af den spektakulære kunstbygning under Olafúr Eliassons berømte Regnbue. Forkæl smagsløgene med en veltilrettelagt menu tilpasset årstider og med fokus på danske råvarer.

Varna Palæet.

Det fantastisk smukke og arkitektegnede palæ ligger som en hvid, lysende perle lige i  skovbrynet med den skønneste udsigt til skoven og over Aarhus bugt. Nyd en eksklusiv middag i de elegante og historiske lokaler, hvor bl.a. skuespilleren Poul Reumert har slået sine folder.

Som vores gæster oplever os @hoteloasia