Caféer i Aarhus

11 gode caféer i Aarhus

Når man skal på opleve Aarhus, så kan det være dejligt med en lille pause i ny og næ. Lidt tid til at sidde og slappe af og nyde stemningen og byen. Og hvad er bedre egnet til det end et besøg på café?

Aarhus byder nemlig på et væld af caféer spredt ud over byen. Det kan derfor næsten virke uoverskueligt at finde rundt i alle dine muligheder under et ferieophold.

… Men frygt ej, hvis du savner inspiration: Vi hjælper dig her godt på vej mod en række af de skønne, populære og unikke caféer i byen, som er et besøg værd. Så er du til fransk gastronomi, brunch, lækre burgere eller et stort udvalg af velsmagende kaffe, så finder du her en café for dig.

Café Faust

Du finder Café Faust i pulserende omgivelser ved det populære café-, restaurant- og nattelivsområde ved Åboulevarden. I caféen er der god atmosfære og noget for enhver smag: Den byder nemlig på en populær brunch, lækre frokostmenuer, lette lune retter, hurtige sandwicher, populære burgere og en masse andet… Og ud over en god kop kaffe finder du tilmed et velassorteret drinkkort med klassiske cocktails.

 • Adresse: Åboulevarden 38, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Oasia: 1 km

Café Gaya

Denne økologiske café er kendt for sine vegetariske retter lavet på helt igennem friske råvarer. Café Gaya er centralt beliggende på Vestergade. Så er du vegetar/veganer – eller vil du bare gerne prøve noget nyt – er det oplagt at besøge stedet i forbindelse med en overnatning på Hotel Oasia ikke så langt derfra.

 • Adresse: Vestergade 43, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Oasia: 1,2 km

Café Ziggy

Lidt væk fra midtbyens travle leben ligger Trøjborg. En mindre – men livlig – by i byen… Og på Trøjborg finder du hyggelige Café Ziggy. Ziggy byder på en række forskellige anretninger til rimelige priser – og så er det tilmed muligt at trække væk fra den indendørs café-stemning og nyde solens varme stråler fra caféens terrasse. der findes også en Café Ziggy ved Åboulevarden.

 • Adresse: Tordenskjoldsgade 96, 8200 Aarhus N
 • Gåafstand fra Hotel Oasia: 3,1 km

Café Drudenfuss

Med Café Drudenfuss finder du én af Aarhus’ ægte klassikere. Fra før café-livet for alvor blev trendy. Caféen byder på hyggelig stemning og en markant berlinerstil med designermøbler. Foruden de mange velsmagende kaffevarianter kan du få stillet sulten via et velassorteret menukort, som bl.a. byder på fish & chips, Drudenfuss burger og brownies til den lækkersultne.

 • Adresse: Graven 30, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Oasia: 1,4 km

Café Casablanca

Er du til klassisk fransk gastronomi? Så er Casablanca caféen for dig. Siden 1981 har stedet budt på et væld af franskinspirerede retter i høj kvalitet. Som en særlig mulighed tilbyder de en såkaldt crunch-buffet, som bl.a. byder på slagterspecialiteter, tapanader og stenovnsbagt brød. Med sin eftertragtede beliggenhed i Latinerkvarteret er gåafstanden fra Hotel Oasia desuden overkommelig.

 • Adresse: Rosensgade 12, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Oasia: 1,2 km

Café Viggo

Café Viggo er endnu én af de klassiske Aarhus-caféer. Stedet åbnede tilbage i 1996 og har siden da begejstret sine gæster med lækre café-retter og kvalitetskaffe ved det populære å-område i Aarhus C. Cocktail-udvalget gør det desuden til et oplagt sted at starte aftenen ud, hvis du skulle få lyst til at se nærmere på byens rige natteliv.

 • Adresse: Åboulevarden 52, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Oasia: 1,1 km

Gå på opdagelse i vores deals

Gå på opdagelse i vores inspirations- & sæsonopholdspakker

Café Stiften

Det bliver næppe mere centralt end med Café Stiften. Med sin placering lige ved Aarhus Hovedbanegård, er caféen da også svær at overse. Stiften bryster sig særligt af sin gourmetkaffe, som er nøje udvalgt blandt de fineste kaffeblandinger på markedet. Desuden byder stedet på en række klassiske café-retter: Som velassorterede tallerkener med morgenmad, brunches, chili con carne og meget mere.

 • Adresse: Banegårdspladsen 11, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Oasia: 230 m

Art Café

Kombinér dit besøg hos populære ARoS med et besøg i den tilstødende café: Ganske praktisk. Hos ART Café kan du få kaffe, the, sandwicher, salater og lækre lokale specialiteter. Kunstcaféen tilbyder endda det hele til ganske billige priser – så kan alle være med.

 • Adresse: Aros Allé 2, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Oasia: 800 m

Caféen i Væksthusene, Botanisk Have

Botanisk Have har i årevis været et stort tilløbsstykke for aarhusianere såvel som byens gæster. Og heldigvis er det også muligt at få en bid mad og noget godt at drikke i den tilstødende café! Caféens mad skifter efter årstiderne og kan bedst beskrives som lige dele rustikt & enkelt – men med et twist.

 • Adresse: Væksthusene v. Peter Holms Vej, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Oasia: 1,6 km

La Cabra Coffee

La Cabra Coffee findes både ved siden af Aarhus banegård eller i Aarhus hyggelige og charmerende Latinerkvarter. Her serveres der kvalitetskaffe og lækre småretter samt delikate kager i massevis. I caféen er der både mulighed for at nyde den nordiske indretning inden for, eller at nyde solen og den unikke, rolige stemning udendørs med kig til domkirkens tårn.

 • Adresse: Banegårdspladsen 1F, 8000 Aarhus C eller Graven 20, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Oasia: 1,2 km til Latinerkvarteret og 100 m til banegården

Klar til byferie i Aarhus?

I denne guide har du nu fået 11 bud på aarhusianske caféer, som er et besøg værd – og måske har du nu fået endnu mere lyst til en ferie i vores dejlige by?

I så fald kan du trygt booke dit ferieophold hos Hotel Oasia. Vi byder på en central beliggenhed nær Aarhus’ mange seværdigheder, shopping-muligheder, restauranter, natteliv… og caféer.

Som vores gæster oplever os @hoteloasia