BOOKING

Stjernegastronomi i Aarhus

Den indflydelsesrige Michelin-guide har i 2015 uddelt stjerner til tre restauranter i Aarhus. Er I stjernesultne, så læs mere om restauranterne her.

Restaurant Frederikshøj

  • Hvad: Frederikshøj hører til den absolutte elite i dansk gastronomi, ikke mindst takket være den prisbelønnede stjernekok Wassim Hallal. Køkkenet reflekterer moderne kogekunst på allerhøjeste niveau, vibrerende, alsidig og nytænkende, der på tværs af de stilistiske greb kompromisløst fokuserer på det perfekte måltid, den koncentrerede velsmag, årstidens bedste råvarer og kortest vej fra jord til bord.
  • Hvor: Oddervej 19, 8000 Aarhus C


Restaurant Gastromé

  • Hvad: Hos Gastromé vil I opleve et gourmetpræget landkøkken med en smag af byens brosten. Udtrykket og fortolkningen af maden, vinen og kvaliteten er gennemsyret af de to kokkes filosofi om at eksperimentere i et klassisk innovativt køkken helt uden begrænsninger. Alt vin og øl er nøje udvalgt - og blandt udvalget vil der altid være økologisk eller biodynamisk. Desuden er langt de fleste krydderier og urter opdyrket i og omkring Vilhelmsborgskoven.
  • Hvor: Rosensgade 28, 8000 Aarhus C


Restaurant SUBSTANS

  • Hvad: Gå ikke glip af en kreativ gourmetoplevelse i topklasse. Hos Substans dyrker de det afslappede gourmetmåltid. Der er fokus på velsmag, solidt håndværk og økologiske råvarer fra lokale producenter. Og så anretter de maden nydeligt. Vinen på Substans er også økologisk og afslappet. Og ofte ufiltreret. Restauranten mener, at der ikke er grund til at tilsætte alt for mange kemikalier i vinen, når den smager bedre og sjovere uden.
  • Hvor: Frederiksgade 74, 8000 Aarhus C


Guide Michelin uddeler også Michelin Bib Gourmand, som gives til restauranter, der leverer god kvalitetsmad til rimelige priser. Og her er yderlige to aarhusianske restauranter med.

Restaurant Hærværk

  • Hvad: Restaurant Hærværk laver mad uden omsvøb, med råvarer uden omveje. Vin fra deres venner, lokalt grønt, blanke fisk fra Skagen og hele dyr fra slagteren. Uforudsigelighed, frihed og håndværk udgør deres grundlag. De bruger de råvarer, de har lyst til, så menuen dikterer ikke råvarerne, men råvarerne dikterer menuen.
  • Hvor: Frederiks Alle 105, st. tv, 8000 Aarhus C


Restaurant Pondus

  • Hvad: Pondus er en lille og hyggelig dansk bistro med fokus på økologi og velsmag til en god pris. Så simpelt er det. De bruger lokale råvarer og følger årstiden nogenlunde stramt. Og så har de det økologiske sølvmærke. Vinen er ikke lokal, dog. Den er europæisk og lavet af ganske små producenter, som behandler deres vindruer rigtig godt. Nogle af deres vine er lidt grumsede, men de lover, at de alle sammen smager herligt.
  • Hvor: Åboulevarden 51, 8000 Aarhus C