BOOKING

Seværdigheder & attraktioner

Classic Race Aarhus

Classic Race Aarhus er blot én af mange spændende aktiviteter, der finder sted i Smilets By. Med en miniferie med overnatning på Hotel Oasia har du rig mulighed for at opleve både Classic Race og andre af de seværdigheder, Aarhus har at byde på. 

 
 

 

En dejlig dag i Aarhus fuld af oplevelser

En dag i Århus kan bestå af seværdigheder, hygge, god mad, drikke og masser af oplevelser. Med udgangspunkt i Hotel Oasia får du her vores bud på, hvordan dagen kan forløbe.

 
 

 

Tips til efterårsferien i Aarhus

Når du overnatter på Hotel Oasia, så hjælper vi dig gerne med tips til gode caféer, kaffebarer, restauranter, kulturoplevelser og shopping muligheder i Aarhus.
 
 

 

Gratis glæder i Aarhus

Der er mange oplevelser i Aarhus og ikke alle kræver, at pengepungen kommer op ad lommen. Vi sætter fokus på nogle af de mange gratis oplevelser i Aarhus.
 
 

 

Inspirationsguide

Oplev Danmarks længste kirke, læn jer tilbage og nyd musikken på Vestergade 58 eller lær om besættelsestiden i Aarhus under 2. verdenskrig. I smilets by er der noget for enhver smag, og i denne inspirationsguide har vi samlet en række spændende oplevelser.
 
 

 

Aarhus - kontrasternes by

Det kan godt være, at Aarhus på verdenskortet ikke syner af meget, men smilets by er i sandhed en kontrasternes by. Og netop det vidner om, at størst ikke nødvendigvis behøver være bedst.
 
 

 

__________________________________________________________________________________________________
 

Seværdigheder & attraktioner i Aarhus

Hotel Oasia Aarhus og Århus byder på mange seværdigheder og attraktioner - noget for enhver smag. Skal De på weekendophold eller miniferie er Århus stedet, hvor De sikkert får nogle gode oplevelser.

Musikhuset Århus 
Thomas Jensens Allé 2
8000 Århus C
Tlf. 89404040
 
Info: Musikhuset Århus tilbyder forestillinger, koncerter, shows og andre kulturoplevelser, og repræsenterer langt de fleste genrer. Et besøg i Musikhuset vil med sikkerhed give Dem en oplevelse af kvalitet.
Afstand: 500 m

ARoS Aarhus Kunstmuseum
Aros Allé 2
8000 Århus C
Tlf. 87306600
 
Info: ARoS Aarhus Kunstmuseum er ét af de største kunstmuseer i Nordeuropa, og ét af Århus' stoltheder. Der er løbende udskiftninger af store internationale udstillinger, samt en stor samling af anerkendte kunstværker i museets faste udstilling. Blandt andet kan De opleve Ron Muecks "Boy", Bjørn Nørgaards "Henkogningsglas fra Hesteofringen" og malerier af Michael Kvium - alle gode eksempler på ARoS' alsidighed. Her finder De kunst på et højt, internationalt plan, med noget for enhver smag.
Afstand: 500 meter

Den Gamle By 
Viborgvej 2
8000 Århus C
Tlf. 86123188

Info: Den Gamle By er et levende billede af livet i en købstad på H.C. Andersens tid. I byen kan De ikke bare se, men opleve tiden, når børn og handelsfolk bevæger sig levende omkring Dem. Her kan hele familien hygge sig og tale om historie, og alt sammen i rolige omgivelser. Få også en tur i hestevogn eller gense kulisserne fra den gamle, populære julekalender "Jul i Gammelby".
Afstand: 1,5 km
 
Moesgård Museum
Moesgård Allé 20
8270 Højbjerg
Tlf. 89421100
 
Info: Moesgård Museum ligger i naturskønne omgivelser, hvor der udstilles en række historiske fund - for eksempel den meget omtalte Grauballemand. Moesgård emmer af historie og videnskab, da de flotte bygninger ikke blot er museum, men også huser arkæologer og studerende fra Aarhus Universitet. Moesgård Museum ligger desuden ned til byens bedste badestrand. 
Afstand: 8,5 km
 
Tivoli Friheden
Skovbrynet 5
8000 Århus C
Tlf. 86147300

Info: Tivoli Friheden er en dejlig oase i udkanten af Århus midtby, hvor De også er tæt på skov og strand. Denne forlystelsespark er besøgt af mange tusinde familier hvert år, og når De bevæger dem rundt i parken er det ikke blot en forlystelsespark, men også en naturoplevelse. Traditionen tro byder Tivoli Friheden også på forestillinger med Pjerrot. Tivoli Friheden er et anderledes tivoli, og selvom at De måske har været i andre forlystelsesparker, bør De alligevel overveje at tage en tur ud til skoven.
Om sommeren har tivoli tradition for at holde såkaldte fed fredag koncerter.
Afstand: 2 km
 
Naturhistorisk Museum
Universitetsparken
Wilhelms Meyers Allé 210
8000 Århus C
Tlf. 86129777
 
Info: Stedet beskriver på en inspirerende måde, hvordan historien for dyr, planter og de danske landskaber har været gennem tiden. Få en lærerig tur ind i fortiden, og gå bagefter en skøn tur i Universitetsparken. Besøg eventuelt også det anerkendte Steno Museum, der også er beliggende i Universitetsparken (C. F. Møllers Allé 2), hvor De kan få et indblik i den videnskabelige historie.
Afstand: 2,5 km

Jydsk Væddeløbsbane
Observatorievejen 2
8000 Århus C
Tlf. 86142511
 
Info: I den vidunderlige skov i udkanten af Århus midtby finder man blandt andet Jydsk Væddeløbsbane, der mindst én gang i ugen danner ramme om en stemningsfyldt aften. Her kan man opleve hestesport på højeste plan, når nordens bedste travkuske og galopjockeys ugentligt samles, og løber om penge. Mange tager flere gange i ugen rundt til landets væddeløbsbaner, og spiller for mange penge på hestene, men små indsatser kan også være sjovt for den glade amatør, og det er underholdende for hele familien, når man kan heppe på en hest.
Afstand: 3 km
 
Aarhus Teater
Skolegade 9
8000 Århus
Tlf. 89332300

Info: Med forestillinger seks dage om ugen, er der rig mulighed for at opleve denne kulturelle del af byen. Aarhus Teater er beliggende utroligt centralt - lige ved siden af Århus Domkirke, og man betages allerede, når man ser den smukke bygning. Teatret er et af Danmarks landsdelsteatre, og har på den måde visse forpligtelser i forhold til repetoiret, hvilket betyder, at De på Aarhus Teater på én gang kan opleve nytænkning, tradition, provokation og underholdning. Teatret har flere gange gjort sig bemærket på landsplan, blandt andet med en Reumert for Årets forestilling.
Afstand: 1,5 km
 

Weekendophold i Århus Miniferie i Jylland
Overnatning i Århus Juleferie i Århus
Efterårsferie i Århus Overnatning i Århus centrum
Koncert i Århus Hoteller i Århus
Sommerferie i Århus Musikhuset i Århus
ARoS kunstmuseum Attraktioner i Århus