BOOKING

Det sker i Aarhus

Oplevelser i Aarhus 2019

Aarhus er Smilets By, og byen lever i særdeleshed om til dens navn. Her er der rig mulighed for sjove oplevelser og spændende kultur. Vi har samlet nogle af de bedste arrangementer, som foregår i Aarhus i 2019.

 

Februar Dato Sted
DM i badminton 6.-9.feb Ceres Park & Arena

 

 

 

Dm i badminton
Danmarks største badmintontalenter skal spille om at blive den nye danmarksmester i badminton. Udover spændende badmintonkampe vil der være konkurrencer, autografskrivninger og sjov underholdning for børn. 

 

Marts Dato Sted
Århundredets Festival 1.-10.mar Navitas, Aarhus C
VM Cross Country 30. marts Moesgaard Museum

 

 

Århundredets Festival 
Festivalen omhandler viden, kunst og kultur, og konceptet går ud på, at festivalen hvert år har fokus på en historisk periode. I 2019 er der fokus på perioden mellem de to verdenskrige. I løbet af festivalugen kan der opleves forskellige forskere, skuespillere og musikere på scenerne. 

 

VM Cross Country 
Den 30. marts 2019 er der cross-løb i Aarhus, hvor løbets deltagere blandt andet skal op og køre på taget af Moesgaard Museum i løbet af ruten. Det er et traditionsrigt mesterskab, hvor der er mulighed for at se nogle af verdens bedste cross-løbere.  

 

April Dato Sted
Flashdance The Musical 20.april  - 15.maj Musikhuset Aarhus

 

 

 

Flashdance The Musical
I marts og april spiller musicalen Flashdance i Aarhus Musikhus. Musicalen handler om en kvinde, som kæmper for sin store drøm om at blive professional danser. Silas Holst og Sicillia Gadborg spiller hovedrollerne. 
 

Maj Dato Sted
SPOT Festival 2.-4.maj Forskellige steder i Aarhus
Classic Car Race 17.-19.maj Marselisborg Mindepark
Aarhus kræmmermarked 30.maj - 2.jun Tangkrogen, Aarhus C


 

 

SPOT Festival
I løbet af SPOT Festivalen bliver der spillet over 200 koncerter fra spændende upcoming-artister, film og meget mere. Der vil blive præsenteret de nyeste tendenser inden for dansk og nordisk musik. Festivalen finder sted ved blandt andet Musikhuset Aarhus og DOKK1. 

 

Classic Race Aarhus
Classic Race byder på racerløb med sportsvogne, racerbiler, Formel 1-biler og meget mere. Mere end 300 racerbiler kører i løbet af weekenden, og præsenterer et stort show på den smukke racerbane omkring Mindeparken i Aarhus.

 

Aarhus Kræmmermarked
200 kræmmere fylder boder og bader op til kræmmermarked i Aarhus. Gør et godt kup eller tag en hyggelig gåtur ned mellem de mange boder på Tangkrogen. 

 

Juni Dato Sted
Bestseller Halvmarathon 16.jun Aarhus C
NorthSide 6.-8.jun Festivalpladsen Søren Frichsvej

 

 

Bestseller Halvmaraton
Bestseller City Halvmaraton byder på 21 kilometers løb rundt omkring i Aarhus. Byen bliver fyldt med 40.000-60.000 tilskuere, som hepper og kigger på de mere end 16.000 løbere. 

 

NorthSide Festival
En af Danmarks største musikfestivaler finder sted i Aarhus i juni 2019. NorthSide kan i år præsentere kunstnere som blandt andet L.O.C, Suspekt, Major Lazer og mange flere.

 

Juli Dato Sted
Aarhus Jazz Festival 13.-20.jul Aarhus C

 

Aarhus Jazz Festival
Hele Aarhus syder af jazz, når Jazz Festivalen indtager Aarhus. Festivalen byder på over 300 koncerter forskellige steder i byen, blandt andet ved byens mange forskellige cafeer, klubber og telte. 
 

August Dato Sted
Aarhus Festuge 30.aug - 8.sep Flere steder i Aarhus 

 

 

 

Aarhus Festuge 
I festugen i Aarhus er der en helt særlig festugestemning med musik og andre hyggelige arrangementer rundt omkring i byen. Byen summer af liv, og fyldes med alt fra teater, børneaktiviteter og kunst. 
 

September Dato Sted
Foodfestival 6.-8.sep Tangkrogen

 

Food Festival
Food Festival er nordens største madfestival. Her er der rig mulighed for at møde professionelle kokke, samt smage en masse lækre smagsprøver af alverdens slags mad og søde sager.  
 

Oktober Dato Sted
Aarhus Børneteaterfestival Ikke fastlagt endnu Brobjergskolen Aarhus C

 

 

 

Aarhus Børneteaterfestival 
På Børneteaterfestivalen i Aarhus kan du tage børnene med på en sjov og hyggelig oplevelse. Der vil være en masse gode forestillinger og aktiviteter for børn. Festivalen er for familier, skoler og dagtilbud. 
 

November Dato Sted
Juleparaden 8.nov Aarhus C

 

Juleparaden
Julemanden fører an i den årlige juleparade gennem gaderne i Aarhus. Der er julemusik, boder, julehygge og god mulighed for julegaveshopping.  
 

December Dato Sted
Jul i Den Gamle By Hele december Den Gamle By
Jul i Friheden Udvalgte dage i december Tivoli Friheden

 

 

Jul i Den Gamle By
Oplev julestemningen sprede sig til jul i Den Gamle By i december. Der er mulighed for at høre juleeventyr, gå gennem en 400 år lang juletidsrejse, og se de fine hestevogne gennem byen. Der er aktiviteter for alle, og forskellige lækre julegodter til den søde tand.

 

Jul i Friheden
Ta’ en tur i Tivoli Friheden i december, og se hele parken pyntet op med tusindvis af smukke julelys. Nogle af forlystelserne kører stadig, så der er rig mulighed for at få lidt fart i kroppen. Sky-Tower forvandles til et 80 meter juletræ, og oplyser hele Friheden med et smukt julelys. 
 

Weekendophold, Miniferie, Gourmetophold m.m.:

Som en oase midt i Aarhus centrum, med en beliggenhed i en stille gade ved siden af banegården, danner Hotel Oasia Aarhus den perfekte ramme for dit næste weekendophold eller overnatning i Aarhus. Strøget og Bruuns Galleri ligger lige rundt om hjørnet, og der er ligeledes kort afstand til Salling og Magasin samt det smukke, gamle latinerkvarter med små caféer, specialbutikker og det metropolske café- og byliv omkring Aarhus Å. Her er der lagt op til shopping, frokost og gode middage, efterfulgt af en komfortabel nat i Hästens vidunderlige senge på hotellet.