BOOKING

Cafeer i Aarhus

11 gode caféer i Aarhus

Når man skal på oplevelse rundt om i Aarhus, så kan det være dejligt med en lille pause i ny og næ. Lidt tid til at sidde og slappe af og nyde stemningen og byen. Og hvad er bedre egnet til det end et besøg på café?

 

Aarhus byder nemlig på et væld af caféer spredt ud over byen. Det kan derfor næsten virke uoverskueligt at finde rundt i alle dine muligheder under et ferieophold.

... Men frygt ej, hvis du savner inspiration: Vi hjælper dig her godt på vej mod en række af de skønne, populære og unikke caféer i byen, som er et besøg værd. Så er du til fransk gastronomi, brunch, lækre burgere eller et stort udvalg af velsmagende kaffe, så finder du her en café for dig.

 

Se vores liste herunder, hvor vi kort præsenterer nogle af de bedste caféer i Aarhus samt et udsnit af, hvad du kan finde på deres menukort.

 

 

Café Faust

Du finder Café Faust i pulserende omgivelser ved det populære café-, restaurant- og nattelivsområde ved åen. I caféen er der god atmosfære og noget for enhver smag: Den byder nemlig på en populær brunch, lækre frokostmenuer, lette lune retter, hurtige sandwicher, populære burgere og en masse andet… Og ud over en god kop kaffe finder du tilmed et velassorteret drinkkort med klassiske cocktails.

 • Adresse: Åboulevarden 38, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand til Hotel Oasia: 1 km

 

 

Café Hack

Du kender sikkert Café Hack fra det populære radioprogram af samme navn – men caféen kommer så sandelig også til sin egen ret. Du finder den nær Bispetorvet lige mellem Aarhus Teater og Domkirke. Således er det oplagt at slå vejen forbi stedet i forbindelse med en oplevelsesrig dag blandt Aarhus’ mange seværdigheder og attraktioner. I caféen kan menuen bl.a. stå på et bræt med en række velsmagende lækkerier til brunch eller frokost – og til aften kan du vælge mellem et stort udvalg af spændende retter.

 • Adresse: Teatergaden 1, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand til Hotel Oasia: 1,1 km

 

 

Café Kaffegal  

Ikke nok med at du finder god mad og kaffe, når du besøger køkkenet hos Café Kaffegal… Du kan også nyde det hele med god samvittighed. Caféen serverer nemlig lækkert mad af økologiske & fair trade råvarer, hvor dyr såvel som mennesker er blevet ordentligt behandlet gennem produktionen. Samtidig tager caféen et social ansvar ved at ansætte og opkvalificere psykisk sårbare mennesker.  Alt dette betyder, at stedet i 2015 fortjent løb med prisen som byens bedste café.

 • Adresse: Nørregade 40, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand til Hotel Oasia: 1,5 km

 

 

Café Gaya

Denne økologiske café er kendt for sine vegetariske retter lavet på helt igennem friske råvarer. Café Gaya er centralt beliggende på Vestergade: Så er du vegetar/veganer – eller vil du bare gerne prøve noget nyt – er det oplagt at besøge stedet i forbindelse med en overnatning på Hotel Oasia ikke så langt derfra.

 • Adresse: Vestergade 43, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand til Hotel Oasia: 1,2 km

 

Café Ziggy

Lidt væk fra midtbyens travle leben ligger Trøjborg: En mindre - men livlig - by i byen... Og på Trøjborg finder du hyggelige Café Ziggy. Ziggy byder på en række forskellige anretninger til rimelige priser - og så er det tilmed muligt at trække væk fra den indendørs café-stemning og nyde solens varme stråler fra caféens terrasse.

 • Adresse: Tordenskjoldsgade 96, 8200 Aarhus N
 • Gåafstand til Hotel Oasia: 3,1 km

 

Café Drudenfuss

Med Café Drudenfuss finder du én af Aarhus’ ægte klassikere: Fra før café-livet for alvor blev trendy. Caféen byder på hyggelig stemning og en markant berlinerstil med designermøbler. Foruden de mange velsmagende kaffevarianter kan du få stillet sulten via et velassorteret menukort, som bl.a. byder på fish & chips, Drudenfuss burger og brownies til den lækkersultne.

 • Adresse: Graven 30, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand til Hotel Oasia: 1,4 km

 

Café Viggo

Café Viggo er endnu én af de klassiske Aarhus-caféer. Stedet åbnede tilbage i 1996 og har siden da begejstret sine gæster med lækre café-retter og kvalitetskaffe ved det populære å-område i Aarhus C. Cocktail-udvalget gør det desuden til et oplagt sted at starte aftenen ud, hvis du skulle få lyst til at se nærmere på byens rige natteliv.

 • Adresse: Åboulevarden 52, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand til Hotel Oasia: 1,1 km

 

 

Café Casablanca

Er du til klassisk fransk gastronomi? Så er Casablanca caféen for dig. Siden 1981 har stedet budt på et væld af franskinspirerede retter i høj kvalitet. Som en særlig mulighed tilbyder de en såkaldt crunch-buffet, som bl.a. byder på slagterspecialiteter, tapanader og stenovnsbagt brød. Med sin eftertragtede beliggenhed i Latinerkvarteret er gåafstanden fra Hotel Oasia desuden overkommelig. 

 • Adresse: Rosensgade 12, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand til Hotel Oasia: 1,2 km

 

 

Café Stiften

Det bliver næppe mere centralt end med Café Stiften. Med sin placering lige ved Aarhus Hovedbanegård, er caféen da også svær at overse. Stiften bryster sig særligt af sin gourmetkaffe, som er nøje udvalgt blandt de fineste kaffeblandinger på markedet. Desuden byder stedet på en række klassiske café-retter: Som velassorterede tallerkener med morgenmad, brunches, chili con carne og meget mere.

 • Adresse: Banegårdspladsen 11, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand til Hotel Oasia: 230 m

 

 

Art Café  

Kombinér dit besøg hos populære ARoS med et besøg i den tilstødende café: Ganske praktisk. Hos ART Café kan du få kaffe, the, sandwicher, salater og lækre lokale specialiteter. Kunstcaféen tilbyder endda det hele til ganske billige priser - så kan alle være med.

 • Adresse: Aros Allé 2, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand til Hotel Oasia: 800 m

 

 

Caféen i Væksthusene, Botanisk Have

Botanisk Have har i årevis været et stort tilløbsstykke for aarhusianere såvel som byens gæster. Og heldigvis er det også muligt at få en bid mad og noget godt at drikke i den tilstødende café! Caféens mad skifter efter årstiderne og kan bedst beskrives som lige dele rustikt & enkelt – men med et twist. 

 • Adresse: Væksthusene v. Peter Holms Vej, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand til Hotel Oasia: 1,6 km

 

 

Klar til byferie i Aarhus?

I denne guide har du nu fået 11 bud på aarhusianske caféer, som er et besøg værd – og måske har du nu fået endnu mere lyst til en ferie i vores dejlige by?

I så fald kan du trygt booke dit ferieophold hos Hotel Oasia: Vi byder på en central beliggenhed nær Aarhus' mange seværdigheder, shopping-muligheder, restauranter, natteliv... Og caféer.