BOOKING

Aarhus Kulturby 2017

Aarhus er blevet Europæisk Kulturhovedstad 2017 sammen med de andre kommuner i Region Midtjylland. Det byder på en masse aktiviteter, begivenheder, shows og meget mere. Med andre ord er der ikke mangel på oplevelser i Aarhus her i 2017.
Nedenunder har vi valgt et udsnit af dem. Der sker selvfølgelig meget mere, og du kan se den fulde liste inde på hjemmesiden for Aarhus 2017 her.

 

Lyden af de skuldre vi står på  

Aarhus Teater inviterer indenfor til en musikalsk oplevelse, som rammer alle generationer. Gamle danske sange, som vi alle kan synge med på, er blevet mixet af Simon Kvamm som moderne popsange. Det giver dem en ny og spændende klang, og bringer dem ind i en nutidig kontekst. Til forestillingen er der desuden skuespillere, dansere og kor.

  • Forestillingen bliver afholdt fra d. 24. august – 30. september, og er dermed med til at starte Aarhus Festuge.

 

Aarhus Walks on Water 

Oplev Kulturby Aarhus fra en anden side, når unge modedesignere fremviser deres kollektioner på en flydende catwalk. Aarhus Walks on Water bliver afholdt ved Dokk1 og Aarhus Havn, hvor åen møder havet, og danner dermed nogle fantastiske og anderledes rammer for showet.

  • Modeshowet bliver afholdt d. 16. september.

 

How can we feed the world? 

Vær med til en dag, hvor fremtidens fødevarer bliver gentænkt. Kom og se, smag, duft og rør ved de forskellige madvarer, som kan være en del af vores fremtidige køkken. Derudover holder en lang række eksperter og fagfolk på området oplæg og debatter. Arrangementet er inklusivt en to-retters menu samt drikkevarer.

  • Det hele foregår ved Godsbanen d. 22. september.

 

Billedstorm: Blasfemi, køn og fremmedhed 

I år er det som bekendt 500-års-jubilæet for Reformationen. Det bliver fejret ved at se nærmere på begrebet billedstorm, som indebærer en ødelæggelse af billeder, der har et religiøst, seksuelt eller etnisk indhold. Udstillingen fremviser kunstværker fra historiske og nutidige kunstnere, og udfordrer vores opfattelse af, hvordan fremmede kulturer er blevet afbilledet, og hvordan det stadig påvirker os i dag.

  • Du kan se denne enestående udstilling fra 1. oktober – 30. december.

 

Food Maker Faire 

Madfestival for unge mellem 16-28 år med workshops, madværksteder og aktiviteter. Med andre ord er der masser af måder, hvorved deltagere kan udforske og eksperimentere med mad. Spis streetfood, grød på nye og spændende måder og mere - og så kan man cykle sin helt egen smoothie!

  • Food Maker Faire bliver afholdt d. 3. oktober.

 

Super8000 

Super8000 er en filmfestival, som har sin debut til Aarhus Kulturby 2017. Publikum bliver præsenteret for utallige kort- og spillefilm, som er produceret af talentfulde filmskabere. Dertil er der også oplæg og debatter, som fokuserer på film og den måde, som vi anvender og fortolker dem. En spændende for filmentusiaster af enhver grad.

  • Filmfestivalen foregår i weekenden fra 27. oktober – 29. oktober.

 

Skjulte steder: We Believe 

Interaktiv lysinstallation, som foregår i både Aarhus og London. Besøgende og borgere kan fra et kontrolrum styre lyssætningen, så de er en aktiv del af projektet. We Believe lægger op til interaktion og leg, når helt almindelige borgere får adgang til funktioner, som normalt kontrolleres af bestemte personer. Projektet lægger op til refleksion af begreber som demokrati, borgerinddragelse og mere.

  • Kom og vær med i kontrolrummet fra d. 10. november – 19. november.

 

Anohni in concert 

Britisk/amerikansk multikunster og musiker Anohni giver en eksklusiv koncert med sange fra hendes nye album, som er lavet i Aarhus sammen med Aarhus Symfoniorkester. Anohni har været involveret i flere dele af Aarhus 2017, og koncerten er hendes afslutning på et år i den europæiske kulturhovedstad.

  • Hendes koncert finder sted d. 18. november.

 

Middag i mørke 

Forkæl sanserne, når der bliver serveret 3 retters middag i mørket. Oplev hvad det ikke bare gør for opfattelsen af maden, men også hvordan det påvirker relationen til dem, som du spiser med. Alt i alt er der lagt op til en madoplevelse, som du sent vil glemme!

  • Finder sted den: 12. december